Paplankészítés Allergia

Házipor-Allergia? A mi paplanjainkkal nem gond!

A házipor allergiásoknak nem kell lemondaniuk többé a tollal és pehellyel töltött paplanokról és párnákról. Érvényét vesztette az orvosoknak az a korábbi tanácsa, hogy cseréljék ki a tolltöltésű paplanjaikat más anyaggal töltött ágyneműre.


Reprezentatív kísérleteket végeztek világszerte a lakások, hálószobák, paplanok és párnák százainak poratka fertőzöttségét és allergén tartalmát vizsgálva. A tollal és pehellyel töltött paplanok, valamint a matracok huzata a szokásos tisztántartás esetén, speciális huzatunk megakadályozza ezen állatkák belégzését, letelepedését.
A pehelypaplanok gyorsan melegszenek, és a szellőztetés során a nedvesség gyorsan távozik belőlük. Ezért a pehelypaplanok a nedvességkedvelő atkák szaporodására kedvezőtlenül hatnak. A poratkák az emberi felhám pikkelyeivel táplálkoznak, melyet az ember állandóan veszít. A toll és a pehely nem tápláléka a poratkáknak.

A háziporra allergiásak valamenyi termékünket használhatják, mivel azok kiváló, sűrű szövésű, pelyhet át nem eresztő textíliából készülnek.

A különböző bőrallergiában szenvedők részére speciális angint fejlesztettünk ki.

Minden termékünk megfelel a világon elismert ÖKOTEX minőségi követelményeinek.

Összefoglalva: A házi poratkák Európa valamennyi éghajlati övezetében való megjelenésére és elterjedésére vontakozó átfogó tudonányos és ökológiai kisérletek egyértelműen az mutatták, hogy a toll- és pehelypaplanok a házi poratkák számára sem tartózkodási helyül, sem tápálékforrásként nem szolgálnak.

Ezért semmilyen tudományos vagy gyakorlati oka nincs annak, hogy egy poratkéra allergiás beteget eltanácsoljanak a toll- vagy pehely- paplan használatáról!